Activitats PLEC 1rs d'ESO

dimecres, de febrer 04, 2015

Ja hem realitzat algunes activitats del PLEC aquest trimestre. En concret avui us volem parlar d'una que ens està provocant molta satisfacció, tant al personal bibliotecari, com als alumnes que la estan fent.

És una activitat on es dona als alumnes un espai per que s'apropin a la literatura d'una forma una mica diferent com venien fent fins ara. Es tracta d'un petit lloc de rol, on els alumnes de primer interpreten una mica la figura de llibreter o bibliotecari. Els alumnes trien qualsevol material de la biblioteca, l'exploren, busquen informació sobre ell, el llegeixen (o no), ... tot el que sigui necessari per tal de després podré vendre el màxim d'exemplars a la resta d'alumnes del grup.

Ells s'apropen a la literatura d'una forma diferent, estan durant una mitja hora encomanant-se la passió per la lectura, compartint allò que els hi agrada, llegint el llibre, llegint sobre el llibre, posant-se en contacte amb la seva creativitat. El resultat és una estona de joc a la biblioteca, de socialitzar-se a través dels llibres, de re-descobrir la literatura, de posar-se en contacte amb la creativitat i espontaneïtat, de practicar les habilitats necessàries en una presentació oral ...

A més, tots els llibres treballats en l'activitat, els exposem per tal que la resta de persones del centre, es puguin enriquir d'aquesta experiència. Aquí teniu un exemple:


També et pot agradar

0 comentaris