"La piel" de Curzio Malaparte

dijous, d’octubre 18, 2012

Curzio Malaparte va esser un d'aquells personatges que només podia existir a l'època d'entreguerres. Malaparte va tenir diferents professions i va exercir d'escriptor, periodista, oficial, corresponsal de guerra i diplomàtic italià, inclús va tenir una immersió dins del món del cinema i va rodar una pel·lícula com a director.


Curzio Malaparte, pseudònim de
l'escriptor Kurt Erich Suckert 
"La piel" és una novel·la catàrtica on l'autor ens mostra una part de les seves vivències. Ambientat en una Nàpols encara bombardejada pels alemanys nazis, Curzio relata la depravació de la societat assetjada per la guerra, la perdua de la humanitat i la decadència humana de la Segona Guerra Mundial.


La piel

Podria semblar un llibre més sobre guerra, però el recomanem per un gran motiu. L'autor no es va casar mai amb cap ideologia. Primer va ser feixista i desprès comunista. Va ser expulsat del partit de Mussolini per ser crític amb aquest sistema. Va ser primer luterà i tot seguit cristià i va emprenyar durant tota la seva vida, a tothom qui ho va permetre. Per això recomanem aquest llibre, per la visió única des de la pròpia experiència i des de el sentit més crític, del període més fosc de la humanitat.

"La piel" al catàleg de la biblioteca.
"La piel" a blocs de literatura.
"La piel" a blocs de literatura.
"La piel" a blocs de literatura.

També et pot agradar

0 comentaris