Club de lectura marc 2010 (El Gatopardo)

dilluns, de març 22, 2010

Tothom va coincidir en qualificar aquesta novel·la de genial. És l’única obra del seu autor. Un dels aspectes més comentats, és l’actitud de resignació davant del seu destí per part del protagonista, i com de fidel és la narració d’aquest aspecte. Els assistents també van coincidir en el fet que la pel·lícula dirigida per Visconti, es troba totalment a l’alçada d’aquesta gran novel·la.

Es situa a la segona meitat del s. XIX en el període d’unificació d’Itàlia i durant l’entrada de les tropes de Garibaldi a Sicília. Aquest fet provoca l’ensorrament d’una classe social: l’aristocràcia, representada pel Prinzipe Fabrizio, i l’ascensió de la burgesia. La caiguda de la seva classe social i per tant del seu propi món, coincideix amb el declivi personal del protagonista.


A la magistral descripció del paisatge i de la societat siciliana, així com també dels sentiments i de la caracterització dels personatges s’hi ha d’afegir la ironia, l’escepticisme i fins i tot l’humor que traspuen al llarg del text.

També et pot agradar

0 comentaris