Charles Darwin (12 de febrer 1809- 19 d'abril 1882)

dimecres, de febrer 11, 2009


BICENTENARI DEL naturalista anglès

El dia 12 de febrer, és el dia del bicentenari del naixement de Charles Darwin, el pare de la biologia moderna i de la teoria de la evolució.

Un personatge que ja heu treballat a classe,i que ja sabreu que les seves idees van canviar per sempre la imatge de l'home.

Per això, en aquesta ocasió especial els editors han reeditat en moltes llengües, les obres més significatives de Darwin i que encara tenen vigència en el camp científic. A les llibreries trobareu llibres de divulgació científica per a aquells que ens costa interpretar les fòrmules dels laboratoris.

Segur, que el nom de Darwin apareix en tots els índexs de llibres i manuals de ciències, que estudieu a l'Institut.

El segle XIX no hi havia companyies de vol de baix cost, però també es viatjava, i el viatge de Darwin va ser especial:

Darwin, el 1831, amb 22 anys, fou recomanat per Henslow per a ocupar la plaça de naturalista al viatge cartogràfic que el vaixell "H.M.S. Beagle" havia de fer a l'Amèrica del Sud i a les Índies Orientals. La volta al món del "Beagle" durà cinc anys i canvià profundament el pensament de Darwin, que tornà a Anglaterra a l'edat de 27 anys decidit a dedicar la seva vida a la ciència. Durant els anys següents visqué a Londres, ordenant les seves col·leccions, assistint a reunions científiques i preparant l'admirable i popular Journal of Researches during H.M.S. Beagle's Voyage round the World, que publicà l'any 1839.


A LA NOSTRA BIBLIOTECA TENIM UN EXEMPLAR QUE PARLA D'AQUESTA EXPEDICIÓ.

Moorehead, Alan. Darwin: la expedición en el Beagle, 1831-1836. Barcelona: El Serbal, 1980.

Font: Enciclopèdia Catalana http://www.enciclopedia.cat


També et pot agradar

0 comentaris