HA MORT JOSEP PALAU I FABRE,POETA, DRAMATURG, PROSISTA I EXPERT EN PICASSO

diumenge, de febrer 24, 2008
El dissabte 23 de febrer va morir a l'Hospital de la Vall d'Hebron el poeta,dramaturg, prosista i expert mundial en l'obra picassiana. Tenia 90 anys, va ser un autor anticonvencional, mític i poètic Als seus primers llibres de poesia, que ja li haurien merescut per ells sols passar a la història de la literatura: Poemes de l'alquimista, hi hem d'afegir els contes dels últims anys que el col.loquen al costat dels Espriu, Rodoreda, Calders, Monzó, etc... el recull porta per nom Les metamorfosis d'Ovídia, està datat el 1989. En l'apartat de la prosa cal no deixar de banda els excel.lents articles memorialístics i crítics, especialment Els quaderns de l'alquimista .

La seva obra teatral se sustenta en una important reflexió teòrica sobre l'art dramàtic. En els treballs agrupats sota el títol: El mirall embruixat ens parla de tragèdia,de Shakespeare o d'Ibsen però també de la seva manera de rebutjar el teatre burgès. Aquests dies s'estrena una obra teatral seva a Madrid.

Picasso va ser el seu amic, gurú i Déu, la ingent obra que li va dedicar va tapar tota la resta. Des de la Fundació Palau i Fabre que hi ha a Caldes d'Estrac es vetlla per la difusió i l'estudi de l'obra d'aquest gran autor.

enllaç recomanat

També et pot agradar

0 comentaris