Persèpolis

divendres, de gener 11, 2008Persèpolis és un còmic fet per una noia iraniana, Marjane Satrapi, que viu a París des de fa molts anys. Aquest còmic ha estat portat al cinema amb dibuixos animats. És la història autobiogràfica de l'autora,molt ben explicada, sobre uns fets que afecten a una part important de la població d'Iran. El còmic o la pel·lícula comença l'any 1979, quan Marjane té 10 anys, des de la perspectiva infantil és testimoni d'un canvi social i polític que acaba amb 50 anys del regnat del Sha de Pèrsia i dóna pas a una República Islàmica.
Quan els fonamentalistes prenen el poder obliguen les dones a dur vel i empresonen a milers de ciutadans. Els joves busquen escletxes de llibertat per escapar de les prohibicions del nou règim. Mentre esclatarà la guerra d'Iran/ Irak que encara endurirà més les condicions de vida de la població.
Essent la protagonista una adolescent la seva família l'envia a Europa on xocarà amb la cultura occidental i tornarà a Iran. De retorn al seu país no es podrà adaptar al règim dels aitolas i marxarà definitivament a França. El còmic el podeu trobar a la nostra biblioteca,és molt interessant.

També et pot agradar

0 comentaris