Planificació Curs 2017/2018

dijous, de setembre 07, 2017

Encara que no han començat les classes, la biblioteca està organitzant i preparant les línies principals de treball d'enguany. Ahir ens vam reunir amb la coordinadora pedagògica (Sílvia Casulleres) i la coordinadora d'ESO (Begoña Martínez) i es van presentar aquestes línies amb l'objectiu d'aplicar-les.

Els punts que es van tractar són els següents:
Desprès d'haver presentar aquestes línies us comentem les conclusions:


  • Treball en grup: S'ha proposat a l'equip directiu un espai per poder treballar en grup en hores de més afluència a la biblioteca, proposta que ha estat ben rebuda i que serà estudiada.
  • Formació del professorat de guàrdia i interessats: S'ha establert data per fer una breu formació al professorat de guàrdia que serà a la biblioteca aquest curs, així com presentar el servei de biblioteca als 20 professors nous que han arribat al centre.
  • Normativa: La Pilar està redactant un esborrany de normativa per ser revisada i amb les corresponents esmenes i aportacions de la comunitat educativa, ser aprovada en Consell Escolar. Des de la biblioteca vam proposar que un cop aprovada sigui inclosa en el NOFC (Normativa d'Organització i Funcionament del Centre).
  • Reserva de l'espai: S'ha demanat que totes les activitats que es realitzin a la biblioteca s'han de sol·licitar prèviament, ja sigui físicament o en línia (mitjançant el correu electrònic o el formulari de contacte del nostre web).
  • PLEC i projectes: Es continuaran amb les activitats del PLEC per 1r i 2n de l'ESO. S'estudiarà ampliar-ho a altres nivells en funció de la disponibilitat. Es va proposar que la biblioteca participès al Treball per projectes (1r d'ESO).
  • PR de documentació: S'ha proposat que la biblioteca ofereixi un PR a 4rt d'ESO anomenat "Com documentar un projecte". 
  • Projecte Pergamino: El curs passat es va aconseguir la donació de 62 exemplars del llibre de literatura juvenil "Pergamino", acompanyat del seu projecte pedagògic interdisciplinar. Considerem que s'ha de difondre per fer-ne ús de tot aquest material.
  • Col·lecció històrica: Es va sol·licitar la millora de la preservació de la col·lecció històrica, degut al risc de deteriorament en les condicions actuals.
  • Chill-out: Implantació d'un espai de lectura calmada amb la participació dels alumnes i l'elaboració del seu mobiliari, en les matèries de Tecnologia (1r ESO) i Ecologia Urbana (2n d'ESO). Aquesta proposta va ser molt ben rebuda per les representats de l'Equip Directiu.
  • Comissió de la Biblitoeca: Aquests curs la Comissió ha de quedar constituïda per assumir les competències corresponents. És una necessitat que s'ha de resoldre perquè tota la comunitat educativa estigui representada i implicada.
A més d'aquests punts que estaven a l'ordre del dia, es va comentar l'aportació de l'AMPA sobre la realització d'un projecte "Hack" per a la biblioteca. S'ha considerat que seria molt positiu dur-ho a terme. 

Us mantindrem informats de les novetats.

Bon inici de curs!
També et pot agradar

0 comentaris