Patrimoni bibliogràfic de l'Institut

dimecres, de maig 31, 2017

De vegades a la feina de catalogació ens anem topant amb autèntiques joies bibliogràfiques. Avui volem compartir amb tots vosaltres una d'aquestes joies.


En aquest cas es tracta d'un exemplar de "Santa Maria del buen aire" de l'escriptor argentí Enrique Larreta. A la següent imatge podem veure que es tracta d'una tercera edició publicada al gener de 1946 dedicada pel propi autor. No sabem a qui va dirigida, ni com va arribar al Menéndez, però si que sabem pel segell, que va arribar durant els anys de la dictadura franquista i abans del 1955.


Què com podem saber que va arribar abans del 1955? Doncs no ho podem saber del tot, ho podem deduir perquè dins del document hem trobat un fulletó que inclou per una banda la invitació al concert de Sant Jordi que va tenir lloc a l'Institut l'any 1955 i per l'altra banda el programa d'aquest esdeveniment.


Al programa s'indica que es va fer una conferència sobre Garcilaso de la Vega a càrrec del catedràtic i professor Francisco Escolano Gómez del Menéndez. A més també es detalla que es farà entrega dels premis dels Jocs Florals i diplomes als alumnes que l'any anterior van ser qualificats amb matrícules d'honor.


Podeu veure la fitxa d'aquest document al catàleg clicant aquí.

També et pot agradar

0 comentaris