Tercer trimestre 2016

dimarts, de març 29, 2016

I ja tornem a estar aquí, a l'últim trimestre del curs. Han hagut molts canvis a la biblioteca aquest any, i així com sense adonar-nos ens hem vist una mica sobrepassats per ells i sobretot per la temporalitat que suposa el canvi de rutines, d'objectius, de tasques... Total que estem al tercer trimestre, amb moltes coses per fer encara, i molt poc temps per fer-les... tot i que això en una biblioteca escolar, és poder sempre, una constant.

Aquest tercer trimestre comencem amb diverses novetats. Per una banda estarem fent algunes tardes un taller que porta el nom de "Planificació del TR". Aquest taller adreçat als alumnes de 1r de Batxillerat, te com a objectius donar unes eines per tal de que puguin conèixer les bases de planificació, i aplicar aquest nous coneixements a la tasca del TR. I amb aquest ja són cincs els diferents tallers que la biblioteca organitza durant el curs, per tal de donar un servei específic a aquests alumnes, de vegades tan sobrepassats per aquesta nova tasca que els suposa la realització del TR. Continuem defensant la idea de "la biblioteca com eix principal en el TR", i creiem que tant l'espai físic de la biblioteca, com els seus serveis i activitats, haurien de ser els més utilitzats pels alumnes que tenen aquesta tasca del TR a realitzar. Així doncs estem molt il·lusionats en començar aquesta activitat i en rebré el retorn dels alumnes, a veure com de satisfets estan amb ella.

Una altra novetat que encetarem aquest tercer trimestre, és una activitat demanada pels tutors de 2n d'ESO. Aquí hem de dir que ens encanta, que els professors ens proposin activitats! Aquesta activitat es vertebra al voltant de la Competència Informacional, i te com a objectius que els alumnes aprenguin la importància de les paraules clau, per tal de millorar les seves cerques a Internet, avaluar les fonts d'informació, com fer una cita bibliogràfica d'un lloc web i alguna cosa més que anirem perfilant més endavant.També estem molt il·lusionats, amb la gran compra de monografies que si tot va bé, podrem exposar a Sant Jordi.

I tot això sense oblidar les efemèrides literàries d'aquest any 2016: Cervantes, Shakespeare, Llull, Rubén Darío, Jack London, Henry James, Roald Dahl ...

Així que ens acomiadem per preparar tot això, per com veieu, tenim molta feina!

Fins la propera.

També et pot agradar

0 comentaris