CLUB DE LECTURA dijous 2 de Desembre del 20l0

dijous, de desembre 09, 2010

El passat dia 2 de desembre es va comentar Balzac i la petita modista xinesa,és una novel.la que tracta el tema del paper que pot jugar l'art a les nostres vides. En el cas dels joves protagonistes, és la literatura la que té un paper fonamental; tant per mantenir-los l'esperança com per obrir-los nous horitzons. Ls presa de conciència en les pròpies possibilitats portarà a la separació dels dos amants, ja que la noia fuig de l'entorn claustrofòbic en què es troba.

Un altre dels temes tractats és el de la censura i la repressió política durant la Revolució Cultural a la Xina de Mao en els anys 70. Aquesta lamentable situació que s'ha anat reproduint al llarg de la història ara l'hem tornat a recordar en sortir la traducció del rus de El Doctor Zhivago de Boris Pasternak, ja que aquest autor ( n'hi molts d'altres) així com el seu entorn més proper va ser víctima d'un règim polític totalitari que va anorrear les seves vides.

Reprenent el comentari dela novel·la que ens ocupa, hem de dir que el ventall de personatges és molt ric i ple de matisos, des del sastre fins al comissari polític del poble o la mare que ve de ciutat a buscar el fill. L'humor, la ironia, el lirisme i la crítica social són presents en aquesta novel·la deliciosa que sap mostrar la tensió i crueltat sense portar al límit cap d'aquests aspectes. Un homenatge a la novel.la del XIX francesa, tal vegada perquè ha estat el país d'acollida de l'autor que es va veure forçat a abandonar el seu.

També et pot agradar

0 comentaris