Club de lectura d'adults -- setembre 2010

divendres, d’octubre 01, 2010

El dijous 30 de Setembre vam fer la 1a sessió del Club de Lectura d’adults. El llibre que es va comentar va ser Invisible de Paul Auster.

Es tracta d’una novel·la bastant atípica de l’autor, tant per alguns aspectes que tracta, com per les característiques dels personatges. En la seva narrativa no havia tractat el tema de l’incest, el presenta de forma natural, sense estridències. Un altre tema ben present al llarg del llibre és el de la maldat, en aquest cas sense redempció possible. Ja ens ho anuncia al principi quan estableix el paral·lelisme entre el trobador provençal B. De Born del segle XII amb el personatge que porta el mateix nom. El trobador es troba a l’infern de Dant amb el cap separat del cos.

Respecte als personatges, se’ns fa difícil empatitzar amb cap d’ells. Són gairebé tots roïns, quan no malvats. És el cas de Born, seductor, assassí i espia doble . Deixa un marge al dubte respecte a la veritable naturalesa de tots ells perquè sempre ens diu que la realitat és polièdrica i la veritat fins i tot pot arribar a ser invisible.

Amb una estructura narrativa complexa i amb estil àgil, P. Auster ens ofereix una vegada més una mostra del seu mestratge.

També et pot agradar

0 comentaris