Mor Sir Arthur C. Clarke (1917-2008)

divendres, d’abril 04, 2008


Ens va deixar el passat 18 de març l'escriptor anglès Sir Arthur C. Clarke. Creador de la famosa novel·la 2001, una odissea a l'espai portada al cinema per Stanley Kubrick que va dir:
"2001 és una experiència no verbal: de dues hores i 19 minuts de pel·lícula, només té uns 40 minuts de diàleg. Vaig intentar crear una experiència visual que traspassés les limitacions del llenguatge i penetrés directament en el subconscient amb la seva carga emotiva i filosòfica. Volia que la pel·lícula fós una experiència intensament subjetiva que arribés a l'espectador amb un nivell de consciència com ho fa la música."

Ens ha deixat un gran Escriptor de ciència-ficció!!!
Arthur C.Clarke (a la dreta) - Fototeca.cat
El seu primer relat, Extra terrestrial Relays (1945), descrivia un sistema de comunicacions per satèl·lit molt semblant a l'actual. La majoria de les seves narracions palesen un considerable bagatge científic i tècnic, però algunes d'elles, com The City and the Stars (1956), són d'un caire més aviat filosòfic. També ha conreat la divulgació científica (The Coast of Coral, 1956) i l'assaig (Profiles of the Future, 1962, Man and Space, 1964). Altres obres seves són: Islands in the Sky (1952) i Rendez-vous with Rama (1973). La narració curta The Sentinel serví a Stanley Kubrick com a base del guió de la pel·lícula 2001: A Space Odyssey.
(text extret de l'Enciclopèdia Catalana)

Podcast("àudio") en català D'Arthur C. Clarke

També et pot agradar

0 comentaris