UNA MÀ PLENA D'ESTELS

dimarts, de febrer 12, 2008


Una mà plena d'estels és un diari on el protagonista és un adolescent fill d'un forner de Damasc. L'anem coneixent al llarg de quatre anys, a través de les seves experiències, sentiments i reflexions. Entendrem la importància de reclamar la llibertat i també el valor que té el saber i l'educació.
Has escrit mai un diari? Voldríem saber la teva opinió sobre aquest llibre, si t'ha agradat, si hi has descobert alguna cosa interessant, enfi... si el recomanaries a algú perquè el llegís.

També et pot agradar

2 comentaris

 1. A mi aquest llibre m'ha agradat molt. Abans ja havia llegit altres llibres en forma de diari personal (com El diari d'Anna Frank), però aquest m'ha semblat molt més emocionant, distret i ràpid de llegir. A més, jo no sé si aquest és el diari personal de l'escriptor, o el llibre és pura ficció. En el cas que fos ficció, m'agrada molt com l'autor ha sigut capaç d'escriure el llibre com si realment fos un noi d'uns 14-15 (com veu el mon que l'envolta, com viu i sent tot el que li passa... anys, i no un home d'uns quaranta anys.

  ResponElimina
 2. Una mà plena d'estels és un llibre on d'una forma divertida se'ns dona una idea de la vida d'un noi d'una cultura una mica allunyada de la nostra i ens mostra en primera persona les "desgràcies" d'un país i com un noi adolescent lluita per la seva llibertat i la del seu país. Per aconseguir això decideix que es farà periodista, però per causes alienes a la seva voluntat, aconseguir els seus objectius no serà tan fàcil com semblava en un principi.

  El llibre està escrit en forma de diari (segons l'autor ,Rafik Schami, algunes parts de la historia son una mena d'autobiografia), la qual cosa té l'avantatge de que podem saber el que pensa el protagonista amb les seves pròpies paraules i l'inconvenient de que algunes parts es poden fer una mica pesades per una càrrega innecessària de dades i
  descripcions irrellevants.

  Conclusió; llibre 100% recomanable, si l'any que ve torna a ser lectura
  de català a 3r no crec que hi hagi cap disgust.

  ResponElimina