JANE AUSTEN: El triomf del seny i de la llibertat personal

diumenge, de febrer 03, 2008


Vull parlar-vos d'una pel·lícula: "La joven Jane Austen", aquests moments fora de cartellera i que podem trobar en DVD. Ens explica la biografia d'aquesta autora anglesa que va viure entre 1775 i 1817 i que tot i haver tingut una vida relativament curta i no haver-se mogut del seu lloc d'origen va escriure unes genials i delicioses novel.les. Amb elles fa un retrat de la societat anglesa del segle XVIII, amb totes les seves convencions i hipocresies, mostra un fi sentit de l'humor i gust per la ironia. Descriu amb gran agudesa els caràcters i la psicologia humanes.

Aconsegueix, com saben tots aquells que han llegit Emma, Orgull i prejudici, Seny i sensibilitat,etc... bastir històries interessants plenes de petites intrigues encara que la trama giri únicament al voltant de la possibilitat de fer un casament avantatjós, i per tant de donar a la heroïna una sortida personal i una situació social, en una època que la dona no era considerada apta per a cap altra "professió" que la de fer d'esposa i mare. A les novel·les de Jane Austen les històries s'emboliquen, les protagonistes hauran de vèncer dificultats i saber distingir amb bon criteri què és allò que més els convé però tot tindrà una feliç resolució, la qual cosa ens deixa d'allò més complaguts.

En aquesta pel·lícula se'ns explica el perquè d'aquests finals feliços i com la pròpia autora és el model més genuí de l'heroïna romàntica que aconseguirà tirar endavant la vocació de la seva vida: ser escriptora . Una pel·lícula rodona que ens aproxima esplèndidament al món literari i personal de Jane Austen.

web d'interès: http://www.lajovenjaneausten.com/

També et pot agradar

0 comentaris